Ugodna večer u društvu Zrinskog, Birnja, Neverinki, Kampanela i Bijaćke vile (video) PDF Ispis

zrinski1ODRŽAN ROĐENDANSKI KONCERT NA POKLON GRADU
Večer uoči Dana grada Kaštela u Pastoralnom centru u Kaštel Lukšiću održan je koncert ponajboljih kaštelanskih glazbenih društava i klapa kao svojevrstan poklon Gradu i građanima za rođendan.Kako je na samom početku kazao voditelj Joško Vukšić, program kojega smo tijekom koncerta slušali svoje mjesto može imati na pozornicama splitskog Hrvatskog narodnog kazališta ili zagrebačke koncertne dvorane Lisinski, te u nadi što skorijeg uređenja ovog prostora koji bi tek tada bio u punoj funkciji kulturnih potreba grada Kaštela.

Koncert je otvorilo HGD Zrinski iz Donjih Kaštela pod ravnanjem maestra Davora Lozića kompozicijama "Ross Roy" autora Jacoba de Hanna i nezaobilaznom "Dođi u Kaštela" s kojom su ali u vokalnoj verziji program nastavili članovi mješovitog zbora Bijaćka vila. Donjokaštelanski zbor pod vodstvom maestra Vladana Vuletina tijekom koncerta izveo je još kompozicije "Neka cijeli ovaj svijet" iz mjuzikla "Jalta, Jalta" i duhovnu "Happy Day".

zrinski1

Nastavak koncerta pripao je dvjema kaštelanskim klapama, klapi Neverin koja je otpjevala kompozicije "Divojka je ružu brala", "Otvo`r vilo" i "Da je meni s tobon kroz Pasike". Najbolja hrvatska ženska klapa na kraju nadahnuto je otpjevala "Gospe sinjska majko rame". Mješovita klapa Kampaneli program je nastavila pjesmama "Golubice bila", "Murtilica lipo cviće" i "Zbogom oče, majko".

Koncert za rođendan svom gradu zatvorilo je Hrvatsko glazbeno društvo Biranj pod vodstvom maestra Jurice Karuze kompozicijama "Interplay for Band", "A Klezmer Karnival" i na oduševljenje publike "Ples sa sabljama" armenskog kompozitora Arama Khachaturiana.

www.kastela.org

zrinski2

zrinski4

zrinski5

 

Linkovi

Puhački orkestar Zaprešić Musikverein-linde Pihalni orkestar Salonit Anhovo Portal grada Kaštela Hrvatski sabor kulture