Info

Baner
Baner

Baner
Naslovnica
Kraljica mora posjetila Kaštela PDF Ispis
Petak, 18 Lipanj 2010 17:47

kralj_mira_malaŠKOLSKI BROD PRISTAO U KAŠTEL STAROM

Suradnjom vlade RH, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, lučke kapetanije Splitko-dalmatinske županije, te grada Kaštela, školski brod Kraljica mora prvi takve vrste u Hrvatskoj, na svom je putu, između ostalih posjetio i naš grad, u subotu, 17. travnja, te pristao u porat u Kaštel Starom.

U motorni jedrenjak tipa Loger, dužine 35 metara, širine 8,55 metara, Ministarstvo mora prometa i infrastrukture uložilo je 37 miliona kuna, a opremljen je za izobrazbu učenika i studenata pomorskih škola i fakulteta. Uz 7 članova posade, na izobrazbu može prihvatiti i 28 učenika ili studenata te 4 profesora. Projektiran je u Brodarskom institutu u Zagrebu, a izrađen u brodogradilištu Montmontaža-Greben u Vela Luci, na Korčuli.

Više...
 
Dobrom pismom otvoreno Kaštelansko kulturno ljeto (video) PDF Ispis
Četvrtak, 09 Srpanj 2009 21:02

otvaranje_litaKoncertom HGD „Zrinski“, i uz pjesmu Vinka Coce, Nede Kovačeva, KUD-a „7 Kaštela“ i klape „Kampaneli“ sinoć je na prepunom Brcu u Kaštel Starome svečano otvoreno Kaštelansko kulturno-zabavno ljeto 2009., koje će i ove godine tijekom srpnja i kolovoza Kaštelanima i njihovim gostima u organizaciji Grada Kaštela i suorganizaciji Turističke zajednice grada Kaštela, ponuditi obilje kulturnih, sportskih i zabavnih događanja.

Više...
 
Koncert HGD Zrinski na Resniku PDF Ispis
Subota, 26 Prosinac 2009 20:31

resnik2Hrvatsko glazbeno društvo Zrinski sa svojim gostima, pjevačkim društvom Mramorna iz Sv. Kaje, održalo je 26. prosinca u crkvi Majke Tereze na Resniku božićno-novogodišnji koncert.Pred, na žalost, polupraznom crkvom, koncertu je prethodila božićna čestitka koju je prisutnima ispred HGD Zrinski poželio Mario Bartulin, a zatim su gosti iz Sv. Kaje izveli tri skladbe, Danas se čuje, Ovoga vrimena i Prevelika radost.

Više...
 
HGD Zrinski na putu za Lindlar PDF Ispis
Utorak, 20 Listopad 2009 20:26

articlesČlanovi Hrvatskog glazbenog društva Zrinski putuju danas u grad Linde, općina Lindlar u Njemačkoj na poziv MV „Linde“ kako bi uveličali proslavu njihovog Oktoberfesta. Kako je u tijeku proslava 20 godina partnerstva između gradova Kaštela i Lindlara tako i članovi kaštelanskih društava pridonose promociji mjesta i prijateljstvu stanovnika ovih gradova.

Više...
 
Adventski koncert HGD Zrinski u Rudinama PDF Ispis
Nedjelja, 20 Prosinac 2009 20:01

rudineU crkvi Leopolda Mandića u Rudinama održan je Adventski koncert HGD Zrinski Donja Kaštela. Njihov repertoar je ove nedjelje bio prilagođen te je božićni koncert preimenovan u adventski, zbog odluke splitskog nadbiskupa koji je apelirao da se u predbožićno vrijeme u crkvi ne sviraju pjesme koje nagovještaju Božić.

Ono što moramo napomenuti, je slab odaziv. Za pretpostaviti je da je hladnoća učinila svoje…

Više...
 
Položeno cvijeće i zapaljene svijeće (video) PDF Ispis
Četvrtak, 25 Lipanj 2009 18:36

dan_drzavnostiGradonačelnik Grada Kaštela Josip Berket jučer je, povodom obilježavanja blagdana 25. lipnja - Dana državnosti, sa svojim zamjenicima te s predsjednikom i vijećnicima Gradskog vijeća, kojima su se pridružili i predstavnici kaštelanske Hvidre, Udruge roditelja poginulih branitelja i ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata te pripadnika ratnih postrojbi s ovog područja, položio cvijeće i zapalio svijeće na spomenik dr. Franji Tuđmanu, prvom hrvatskom predsjedniku, te na spomen obilježje poginulim braniteljima Domovinskog rata na Malačkoj.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 » > Kraj >>

Stranica 25 od 26
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Linkovi

Puhački orkestar Zaprešić Musikverein-linde Pihalni orkestar Salonit Anhovo Portal grada Kaštela Hrvatski sabor kulture