Info

Baner
Baner

Baner
Naslovnica
Budnicom kroz Donja Kaštela obilježen Praznik rada PDF Ispis
Utorak, 01 Svibanj 2012 20:06

Praznik_rada_1.5._2012._2Prvomajsko jutro u Donjim Kaštelima započelo je veselo u 8 sati uz zvukove donjokaštelanskih glazbara. Naime, članovi HGD Zrinski su odsvirali budnice u sva tri donjokaštelanska mjesta i tako obilježili Praznik rada.

Prije tradicionalna budnica glazbara povodom Praznika rada ponovno je obnovljena na radost svih mještana koji su se tu zatekli, ali i onih  koje su probudili veseli taktovi poznatih koračnica.

Više...
 
Prisjetimo se! Zanimljiv članak iz 2002. povodom 150. obljetnice Glazbe u Donjim Kaštelima PDF Ispis
Ponedjeljak, 09 Travanj 2012 20:31

1970_-_te_Narodna_glazba_Donja_Katela_na_polaganju_vijenaca_borcima_za_Slobodu_u_K._Novom Kako ove godine obilježavamo 160. godina postojanja Glazbe u Donjim Kaštelima, donosimo vam zanimljiv članak Slobodne Dalmacije iz 2002. godine napisan povodom 150. obljetnice , u kojem se sažeto opisuje povijest i tadašnja situacija Društva, te sam značaj Glazbe za ovdašnji kraj. Prisjetimo se zajedno!

Više...
 
HGD Zrinski – Donja Kaštela piše Kulturnom vijeću: Kome je u interesu bacati sjenu na naš jubilej? PDF Ispis
Srijeda, 28 Ožujak 2012 21:53

resnik3Na temelju održane sjednice upravnog savjeta Hrvatskog glazbenog društva ‘Zrinski’ iz Donjih Kaštela upućujemo građanima grada Kaštela službeno priopćenje udruge glede interviewa na kaštelanskom portalu www.kastela.org sa članom Kulturnog vijeća gosp. Joško Grgin od dana 09.03.2012. godine gdje se spominje i naša udruga, a u kontekstu dodijeljenih sredstava iz gradskog proračuna i sporne godine osnivanja naše udruge davne 1852. godine.

Više...
 
Ugodna večer u društvu Zrinskog, Birnja, Neverinki, Kampanela i Bijaćke vile (video) PDF Ispis
Nedjelja, 04 Ožujak 2012 12:20

zrinski1ODRŽAN ROĐENDANSKI KONCERT NA POKLON GRADU
Večer uoči Dana grada Kaštela u Pastoralnom centru u Kaštel Lukšiću održan je koncert ponajboljih kaštelanskih glazbenih društava i klapa kao svojevrstan poklon Gradu i građanima za rođendan.Kako je na samom početku kazao voditelj Joško Vukšić, program kojega smo tijekom koncerta slušali svoje mjesto može imati na pozornicama splitskog Hrvatskog narodnog kazališta ili zagrebačke koncertne dvorane Lisinski, te u nadi što skorijeg uređenja ovog prostora koji bi tek tada bio u punoj funkciji kulturnih potreba grada Kaštela.

Više...
 
Mario Bartulin dobitnik Osobne nagrade grada Kaštela (video) PDF Ispis
Subota, 03 Ožujak 2012 18:28

s16Član  orkestra HGD Zrinski, Mario Bartulin dobitnik je javnog priznanja grada Kaštela za cjeloživotnu aktivnost u orkestru i za razvoj kulturno - umjetničkog amaterizma.

Naime, prihvaćen je prijedlog Hrvatskog glazbenog društva “Zrinski” – Donja Kaštela, da se Osobna nagrada Grada Kaštela za 2011. godinu dodijeli Mariju Bartulinu iz Kaštel Starog.

Više...
 
Zrinski tradicionalno na 199. Donjokaštelanskom krnjevalu (video) PDF Ispis
Srijeda, 22 Veljača 2012 16:15

11Niti kiša koja je cijelo vrijeme prijetila nije mogla omesti veliki broj Kaštelana i gostiju koji su se diljem donjokaštelanske rive okupili kako bi ispratili 199. po redu krnjeval u organizaciji Poklada. Maštovitu povorku predvodila je zastava KKU Poklade koju je ove godine nosio Mirko Jakelić u pratnji sestara Grozdanić u tradicionalnim kaštelanskim nošnjama.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 » > Kraj >>

Stranica 23 od 28
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Linkovi

Puhački orkestar Zaprešić Musikverein-linde Pihalni orkestar Salonit Anhovo Portal grada Kaštela Hrvatski sabor kulture