Info

Baner
Baner

Baner
Naslovnica
HGD Zrinski na Međunarodnom Festivalu u Malom Lošinju (video) PDF Ispis
Srijeda, 06 Lipanj 2012 13:56

losinj23

U subotu 2.6. članovi HGD Zrinski su predstavili svoj Grad nastupajući na Međunarodnom Festivalu puhačkih orkestara u Malom Lošinju. Pred mnogobrojnom publikom održan je šesti po redu, tradicionalni susret puhačkih orkestara u Malom Lošinju, koji je privukao čak osam puhačkih orkestara iz Hrvatske i susjednih zemalja. 

Uz domaćina i organizatora festivala, Puhački orkestar Josip Kašman iz Malog Lošinja, na festivalu su svoje umijeće pokazali Limena glazba Vižinada, Puhački orkestar Grada Pule, Hrvatsko glazbeno društvo »Zrinski« iz Donjih Kaštela, Pihalni orkester Muta (Slovenija), Musikkapelle Weissenbach (Austrija), Limena glazba Zajednice Talijana Buje i Limena glazba Rovinj što je najveći broj sudionika na festivalu ikada.

Više...
 
Laureat Mario s tubom F: Te moje gušte niko mi ne može uzeti PDF Ispis
Subota, 19 Svibanj 2012 13:18
marioGLAZBA U KRVI
Kad netko dobije osobnu nagradu Grada za razvoj kulturno-umjetničkoga amaterizma i cjeloživotnu aktivnost u orkestru, u konkretnom slučaju više od četiri desetljeća, i to u Hrvatskome glazbenom društvu “Zrinski” Donja Kaštela, očekujete da je riječ o osobi treće životne dobi. No, 48-godišnji Mario Bartulin iz Kaštel Novog daleko je od mirovine, pogotovo glazbene.
Više...
 
Budnicom kroz Donja Kaštela obilježen Praznik rada PDF Ispis
Utorak, 01 Svibanj 2012 20:06

Praznik_rada_1.5._2012._2Prvomajsko jutro u Donjim Kaštelima započelo je veselo u 8 sati uz zvukove donjokaštelanskih glazbara. Naime, članovi HGD Zrinski su odsvirali budnice u sva tri donjokaštelanska mjesta i tako obilježili Praznik rada.

Prije tradicionalna budnica glazbara povodom Praznika rada ponovno je obnovljena na radost svih mještana koji su se tu zatekli, ali i onih  koje su probudili veseli taktovi poznatih koračnica.

Više...
 
Prisjetimo se! Zanimljiv članak iz 2002. povodom 150. obljetnice Glazbe u Donjim Kaštelima PDF Ispis
Ponedjeljak, 09 Travanj 2012 20:31

1970_-_te_Narodna_glazba_Donja_Katela_na_polaganju_vijenaca_borcima_za_Slobodu_u_K._Novom Kako ove godine obilježavamo 160. godina postojanja Glazbe u Donjim Kaštelima, donosimo vam zanimljiv članak Slobodne Dalmacije iz 2002. godine napisan povodom 150. obljetnice , u kojem se sažeto opisuje povijest i tadašnja situacija Društva, te sam značaj Glazbe za ovdašnji kraj. Prisjetimo se zajedno!

Više...
 
HGD Zrinski – Donja Kaštela piše Kulturnom vijeću: Kome je u interesu bacati sjenu na naš jubilej? PDF Ispis
Srijeda, 28 Ožujak 2012 21:53

resnik3Na temelju održane sjednice upravnog savjeta Hrvatskog glazbenog društva ‘Zrinski’ iz Donjih Kaštela upućujemo građanima grada Kaštela službeno priopćenje udruge glede interviewa na kaštelanskom portalu www.kastela.org sa članom Kulturnog vijeća gosp. Joško Grgin od dana 09.03.2012. godine gdje se spominje i naša udruga, a u kontekstu dodijeljenih sredstava iz gradskog proračuna i sporne godine osnivanja naše udruge davne 1852. godine.

Više...
 
Ugodna večer u društvu Zrinskog, Birnja, Neverinki, Kampanela i Bijaćke vile (video) PDF Ispis
Nedjelja, 04 Ožujak 2012 12:20

zrinski1ODRŽAN ROĐENDANSKI KONCERT NA POKLON GRADU
Večer uoči Dana grada Kaštela u Pastoralnom centru u Kaštel Lukšiću održan je koncert ponajboljih kaštelanskih glazbenih društava i klapa kao svojevrstan poklon Gradu i građanima za rođendan.Kako je na samom početku kazao voditelj Joško Vukšić, program kojega smo tijekom koncerta slušali svoje mjesto može imati na pozornicama splitskog Hrvatskog narodnog kazališta ili zagrebačke koncertne dvorane Lisinski, te u nadi što skorijeg uređenja ovog prostora koji bi tek tada bio u punoj funkciji kulturnih potreba grada Kaštela.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 » > Kraj >>

Stranica 21 od 26
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Linkovi

Puhački orkestar Zaprešić Musikverein-linde Pihalni orkestar Salonit Anhovo Portal grada Kaštela Hrvatski sabor kulture